10 symptomer på stress

Hvis du oplever mange fysiske stresssymptomer, vil du formentlig genkende, at du føler din krop som en modspiller. Men lad mig slå fast, at din krop aldrig er imod dig og at den altid gør sit bedste for at beskytte dig, selvom det ikke altid føles sådan. 

Hvordan føles det at være ramt af et af de 10 symptomer på stress?

– Hjertebanken
– Koncentrationsbesvær
– Kvalme & smerter
– Udmattelse og fuldstændig mangel på energi
– Svimmelhed
– Stort søvnbehov eller søvnløshed
– Hurtig puls
– F
orhøjet blodtryk
– Aggressivitet i din adfærd 

Når du har stress, er din krop i alarmberedskab. Førstehjælp til din stresset krop er at få slukket  “brandalarmen” , så den ikke længere sender så kraftige signaler. Det er svært at slukke urhjernen på et kort øjeblik. Derfor er det onlineforløb,  jeg tilbyder til stressramte , også  på 6 uger. På den måde sikrer man, at din krop er mere i ro og bliver mere robust, så  du kan begynde at bygge din hverdag op igen skridt for skridt. 

Hvad kan du selv gøre for at få en normal hverdag igen?

Sådan fjerner du flere af de 10 tegn på stress

– Acceptere, at din krop har meget få ressourcer til rådighed lige nu.
Sociale sammenkomster eller opgaver der udløser, at du må ligge i fosterstilling i 3 dage i sengen, må du sige nej tak til for en stund. Alternativt kan du deltage i arrangementer i 1- 1½ time og gå hjem igen.
– Husk at dine symptomer går over en dag og at din dvaletilstand kun er der  for en periode for, at du kan restituere dig.
– Lav meditation, gerne ugentligt! Det styrker din hukommelse, skaber indre ro og gør dine tanker mere klare efterfølgende. 

Du har sat dig selv og dine behov bagerst i køen lidt for længe, derfor er det godt  nu at stoppe op og lytte til din krop. 

Har du været stresset i en enkelt periode, er en periode med  restitution som regel nok. Har du gentagne belastningsreaktioner bag dig, skal du mere i dybden med årsagen. Derved vil jeg anbefale dig 1: 1 session, hvor du kan gå mere i dybden med dine individuelle årsager til stress, så du igen kan leve et stressfrit  liv.

Hvis du gerne vil, at de næste guidelines lander direkte i din indbakke, så tilmeld dig min email liste her. 

Kærlig hilsen
Elisabeth
Hasseris Stressklinik

 

Vil du dele dette indlæg? Klik på knapperne herunder for at dele

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske vil du også have lyst til at læse...

Tilmeld dig Gro VIP klub. Når du er tilmeldt får du først besked om rabatter, nye forløb og nyheder.