Hvad er de små tegn på ensomhed?

Hvad er de små tegn på ensomhed? 

Du tænker måske, hvad har stress og ensomhed med hinanden at gøre? Men der findes intet mere stressende for et menneske end social eller følelsesmæssig isolation. Du er født til at være sammen med andre mennesker og interagere med “ flokken”. Det ligger i generne, at du har brug for andre mennesker i dit liv.  Derfor er det smertefuldt, når du føler dig ensom. Hvis du oplever ensomhed i forbindelse med stress, kan du læse mere om emnet her: https://hasseris-stressklinik.dk/stress/

Er du ramt af social ensomhed?

Årsager til ensomhed
ensomhed

Oplever du små tegn på ensomhed?

– Du ikke har nok sociale fællesskaber
– Du mangler en ven eller veninde at dele oplevelser med som at rejse, tage ud at spise eller have en hyggelig aften med
– Du mangler en af ringe til for at få en god snak. 

Hvad er årsager til ensomhed kan opstå i forbindelse med:

Årsager til ensomhed
ensomhed

– Du er ramt af stress og kan ikke overskue sociale fællesskaber
– Skilsmisse el. opbrud i dine trygge vante relationer, nærmeste venner kan falde fra
– Dødsfald i nære relationer, hvis du har mistet en person, der stod dig meget nær og som plejede at udgøre en stor del af dit liv med fælles oplevelser
– Du er flyttet langt væk fra din trygge base, hvor du ikke kender nogen og måske har du svært ved at finde ud af, hvordan du kommer ind i nye fællesskaber.

Er tegn på ensomhed en naturlig følelse?

Det kan føles skamfuldt at være ensom, fordi du kan komme til at tro, at der er noget galt med dig, at du måske ikke er værd at blive holdt af. Men faktum er, at ensomhed er en naturlig følelse og alle kan blive ramt af social ensomhed på et tidspunkt i deres liv uanset hvem vi er.

Det kan du gøre din oplevelse af at føle dig ensom:

– Ræk ud, måske har du en gammel ven/veninde? Nogen gange løber relationer ud i sandet, når vi har travlt og livet går med studier, job eller børn uden, at der behøver at have været en specifik grund til det. Det er helt sikkert, at din gamle ven/veninde vil blive glad for at høre fra dig.
– Se på lokale initiativer som fællesspisning, yoga eller en hobby, som du holder af. Måske kan du møde en ven/veninde, som har samme interesser som dig.

Coaching eller terapeut hjælp til at løse dine symptomer og tegn på ensomhed

årsager til ensomhed
ensomhed

Det kan du gøre ved årsagerne til ensomheden

Det vigtigste er, at du er ærlig overfor dig selv og at du anerkender, at du føler dig ensom. At du ved, at der ikke er noget galt med dig. Alle kan blive ramt af ensomhed. Du kan lave en liste på 3 ting, som du kan gøre den næste måned for at tage et aktivt skridt mod et liv med mindre ensomhed og mere fællesskab.

Hvis din ven/veninde var ensom, hvad vil du så syntes han/hun skulle gøre? Ofte kan vi finde lidt løsninger ved at se på os selv med samme mildhed som vi ser på vores venner og familie.

Jeg håber, at du får fokus på dine positive sider og at du minder dig selvom, at du ikke er mindre værd. Det kan også hjælpe at tale med nogen om dine udfordringer, at få sat ord på du føler dig ensom kan gøre at du måske får mulighed for at mærke hvordan du har lyst til at gribe det an. Vi er ikke alle ens, så din løsning er individuel.

Hvis du gerne vil, at de næste guidelines lander direkte i din indbakke, så tilmeld dig min email liste her.

Med ønsket om en dejlig dag

Kærlig hilsen
Elisabeth
Hasseris Stressklinik

Vil du dele dette indlæg? Klik på knapperne herunder for at dele

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske vil du også have lyst til at læse...

Tilmeld dig Gro VIP klub. Når du er tilmeldt får du først besked om rabatter, nye forløb og nyheder.